Julmemory för barn att skriva ut och spela

Alla aktiviteter bör övervakas av en vuxen. Inlägget innehåller annonslänkar.

Dela inlägget

Ladda ner det här julmemory spelet gratis för många roliga stunder med barnen i vinter!

Julmemory för barn

Letar du efter nya, roliga aktiviteter för hela familjen till jul? Ladda ner det här julmemory spelet helt gratis för en snabb och enkel aktivitet!

Det här julmemory spelet är jätte enkelt att göra och roligt att använda. Skriv bara ut, klipp och börja spela!

Att spela memory hjälper barn att lära sig tålamod medan de väntar på deras tur, hjälper dem att träna upp hjärnan och minnet och så mycket mer.

Låt barnet spela memory själv, med kompisar eller varför inte hela familjen tillsammans?

Om ni vill spela det här julmemory spelet så hittar du det i mitt bibliotek med gratis filer.

Jag hoppas att ni kommer gilla spelet!

Du Behöver:

  • Julmemory (Design 15 – Du hittar memoryspelet i mitt kostnadsfria bibliotek med PDF och SVG filer. Få lösenordet genom att fylla i formuläret längst ner på den här sidan).
  • Skrivare
  • Kopieringspapper
  • Sax
Gratis julmemory

Hur man gör ett Julmemory spel

För att förbereda den här aktiviteten måste du skriva ut två uppsättningar kort. Det finns 20 olika bilder i detta spel.

För att ni inte ska kunna se igenom baksidan av korten så rekommenderar jag att ni skriver ut dubbelsidigt. Det kan du enkelt göra genom att först skriva ut korten och sedan vänta pappret och lägga tillbaka det i skrivaren för att sedan skriva ut sida 2 som det är snöflingor på. Detta gör att bilderna inte syns genom vanligt skrivarpapper.

Laminera gärna korten så att de blir mer hållbara så att ni kan spela om och om igen!

Lägg ut korten på bordet och blanda precis som i det klassiska spelet memory som vi alla spelade som barn. Du väljer hur många kort som ska användas baserat på ditt barns förmågor.

Spelare turas ni om att vända två kort åt gången. Om de matchar så behåller spelaren korten och väljer två nya kort. Om korten inte stämmer överens så går turen över till nästa person.

Spelet fortsätter tills alla kort har matchats. Spelaren med flest par i slutet utses till vinnare!

Ha så kul!

Utforska mer

Sugen på ännu mer julpyssel? Kolla in Utskrivbart julbingospel för hela familjen och Juliga Pärlplattor – Mönster och idéer,

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *