De bästa pyssel och ritprodukterna för barn

Alla aktiviteter bör övervakas av en vuxen. Inlägget innehåller annonslänkar.

Dela inlägget

Letar du efter en present till ett barn som älskar att pyssla? Här hittar du de bästa pyssel och ritprodukterna för barn i alla åldrar.

Bästa pyssel och ritprodukterna för barn

Letar du efter de bästa pyssel och ritprodukterna för barn? Då har du kommit helt rätt! Det här är den största, mest omfattande guiden till de bästa pysselprodukterna för barn på internet.

I den här guiden tipsar jag om de bästa pennorna, målarfärgerna och ritprodukterna till barn. Jag tipsar även om pysselmaterial som alla borde ha hemma, hur du kan förvara produkterna för att hålla pysselhörnan organiserad och de perfekta presenterna för pysselälskande barn i alla åldrar.

Produkterna i den här guiden främjar kreativitet, låter barn uttrycka sig själva och stärker även finmotoriken… och bäst av allt, det mesta kan göras självständigt, vilket ger er föräldrar lite lugn och ro.

Så oavsett om du bara vill fylla på ert lager av pysselmaterial eller tända ditt barns kreativa gnista så kommer du hitta de bästa pyssel och ritprodukterna för barn här nedanför.

OBS! Det finnas en viss överlappning mellan ålderskategorierna så om du till exempel letar efter presentidéer för en 9-åring så föreslår jag att du inte bara tittar på tipsen för 4-12 år utan också tar en titt på kategorin tonåring för det kommer finnas produkter som kan passa ditt barn (men kanske kräver lite hjälp från en vuxen). Tänk också på att ditt barn kan vara redo för en produkt tidigare än tillverkarens rekommenderade ålder. Du känner ditt barn bäst.

De bästa pyssel och ritprodukterna för barn

Se till att fylla på lagret med konstnärsmaterial inför årets regniga dagar och låt din lilla Picassos fantasi sväva fritt.

Om ni inte redan har en bestämt plats för era konst och pysselmaterial hemma så rekommenderar jag att ni först och främst ordnar en låda, skåp eller en komplett pysselhörna som ni kan fylla med roliga pysselsaker som pom poms, piprensare, dekorationstejp, penslar, papper och färg.

Har ni ont om utrymme så kan den här lådan rymma tillräckligt med material för hundratals projekt och gör det enkelt för dina barn att snabbt hitta rätt saker så fort de får lust att skapa.

Vill du inte köpa pysselmaterial styckvis så finns det massvis av fantastiska färdiga pysselset med olika material. Våra favoritkit är Pysselsettet mega och Pysselväskan.

När det kommer till grunderna som kritor, pennor, färg och penslar så har jag listat våra favoritprodukter nedanför. Scrolla igenom listan och klicka hem några nya produkter till ert förråd av pysselmaterial. Ibland behövs det bara ett nytt paket med färgpennor för att barnen ska bli inspirerade till att börja skapa igen!

1. Droppformade barnkritor – Vi älskar de här droppformade barnkritorna. De är enkla att greppa men svåra att bryta av. Färgerna är fina, går att sudda och färgar inte av sig på händerna!

2. Baby färgpennor De här färgpennorna för små barn är riktigt bra! Färgerna är skarpa men är extra lätta att få bort med en våt trasa. Pennorna har dessutom en rundad ände så att de inte blir förstörda så lätt. Lämplig för barn från 1 år.

3. Färgpennor – När ditt barn är redo att sluta med kritor så är det dags att investera i en kvalitetsuppsättning färgpennor. De här pennorna är rejäla och passar bra till små händer.

4. Fingerfärg – Den här fingerfärgen går lika bra att använda med penslar som med fingrarna. Den är lätt att tvätta bort från både hud och kläder. Spruta färgen direkt på papper för en rolig sinnesaktivitet!

5. Skolfärg – Det är svårt att hitta några färger som är mer livfulla än de här skolfärgerna. Den här uppsättningen innehåller 7 klassiska färger som är perfekta att använda med penslar, stämplar eller svampar. Häll gärna upp färgerna i en palett så barnen kan känna sig som riktiga konstnärer!

6. Penslar – Det här penselsettet innehåller sex olika storlekar och är perfekta för att variera målningarna.


7. Jumbopenslar Jumbopenslar är perfekta för mindre barn som fortfarande håller på att lära sig hur man håller sina verktyg ordentligt.


8. Förkläde– Även om färgerna vi rekommenderar är tvättbara så är ett förkläde aldrig en dålig idé. Den här har långa ärmar och skyddar barnets kläder ordentligt. Förklädet kan även användas för att skydda kläderna vid andra kladdiga aktiviteter som lek med lera, bakning eller vid måltider.


9. Sax– En bra, trubbig sax för barn är ett måste för alla pysselområden och den här roliga mönstersaxen låter barnet experimentera med att klippa fem olika spännande mönster.


10. Transparent papper – Även om transparent papper inte ser så spännande ut så kan det användas till några riktigt coola pyssel. Vår favorit är att använda det till att göra vackra solfångare och sätta upp på fönstren!


11. Fiberpennor De här tjocka fiberpennorna kommer i 12 härliga färger. Eftersom de är tjockare än vanliga pennor så är de greppvänliga och passar bra till de yngre barnen.


12. Pippi Långstrump Målarlåda– Om du letar efter en imponerande present så behöver du inte leta längre! Den här stora målarlådan från Pippi Långstrump är fylld med pennor, kritor och andra redskap som låter barnets kreativitet flöda fritt! Det är ett fantastiskt startpaket för aspirerande konstnärer och portföljen är perfekt att ta med på resor.


13. Gatukritor – Möjligheterna är oändliga när det kommer till att rita med gatukritor. Använd dem och skriv bokstäver eller siffror på marken och låt barnet använda vatten och pensel för att följa linjerna, rita runt barnets kropp och lär ut de olika kroppsdelarna, rita ett gäng ballonger och ta ett kort på när barnet ligger på marken och håller i ballongerna och låtsas sväva iväg. Det är bara er fantasi som sätter gränser!


14. Play Doh – När du inte har tid att göra hemmagjord play doh så är det här 12-packet med Play Doh bra att ha till hands. Att dega med play doh är en av våra favoritaktiviteter vid dåligt väder.


15. Play Doh Verktyg – Det finns en mängd roliga set och verktyg till leklera. Några av våra favoriter är Pizza Maker set, Cupcakes set och Tandläkare set. Men ibland är det de enkla verktygen som barnen har mest nytta av. De här verktygen låter barnen skulptera, platta till och forma degen till vad än ditt barn vill.


16. Play Doh Glassaffär– Det här superroliga glassaffär kittet innehåller fem burkar leklera i fina färger och glassformar så att ni kan forma smaskiga glasstrutar och mumsiga glasspinnar. Forma glass och lek glasskiosk eller tillverka er drömglass!


17. Staffli – Små konstnärer kommer älska att ha sin egna arbetsyta där de kan rita och klottra. Det här stafflit är ett perfekt tillskott till barnrummet! Ena sidan är en griffeltavla och den andra en whiteboard. Högst upp på staffliet sitter en pappersrulle, så att det enkelt går att dra fram papper att rita på. Med staffliet kommer en whiteboardpenna och filtsudd, fem färgade kritor till griffeltavlan, 15 meter papper, 36 magneter i form av bokstäver och siffror och en liten bricka för olika målarverktyg. Staffliet kan dessutom vikas ihop så att det blir helt platt och lätt att förvara. Ställ bara upp det på bordet och börja skapa!


18. Oljepastellset – Om dina barn har tröttnat på kritor och färgpennor så kan ni testa den här uppsättningen oljepasteller som ger barnen möjlighet att blanda färger tillsammans med mjuka, krämiga streck.


19. Magiska pennor – Abrakadabra! Ditt barn kommer tycka att de här magiska trolleripennona är jätte roliga! är magiska fiberpennor där man kan ändra kulör. De kan användas för att rita och färglägga precis som vanlig pennor men sedan helt magiskt ändra färgen till en annan färg med hjälp av den magiska pennan.


20. Gelpennor – En uppsättning gelpennor är en utmärkt present för äldre barn och tonåringar att använda för att rita, färglägga detaljer eller skriva i sin dagbok.

Börjar du fundera över vart du ska förvara alla nya pysselmaterial? Vi älskar rullvagnen Råshult från Ikea. De stora korgarna är perfekta för papper, målarböcker och större saker. Mindre saker som pennor, penslar och lim kan förvaras i mindre förvaringslådor i vagnen eller i mindre behållare som hängs på vagnens kanter.

Letar du efter mindre förvaringsalternativ så passar minibyrån Moppe och de genomskinliga lådorna med lock Glis bra. Båda alternativen rymmer förvånansvärt mycket material samtidigt som de gör det lätt att hålla pysselhörnan organiserad.

Bäst pyssel att börja med för mindre barn

Att hitta pyssel som passar mindre barn kan vara svårt. Många idéer är för avancerade för att de ska kunna göra det självständigt medan andra idéer inte är tillräckligt engagerande för att de ska tycka att det är spännande nog i mer än ett par minuter. Här kommer några tips på åldersanpassade pyssel som mina små pysslare har gillar.

Jag får ofta höra från andra mammor att de inte gillar att pyssla med sina mindre barn eftersom det blir för mycket kladd och för mycket att städa upp. Så även om jag älskar att låta barnen experimentera och gå loss med raklödder och målarfärg så vet jag att de flesta mammor uppskattar aktiviteter med lite mindre kladd. Därför är de flesta pysseltipsen nedanför enkla att förbereda och kräver väldigt lite städning efteråt.

Pysselkit för yngre barn

Om du letar efter roliga och engagerande färdiga pysselkit som inte involverar någon planering så är de här pysselkitten från SES den perfekta lösningen. Det finns en mängd olika att välja mellan men Mosaiksettet, Lek med former och Jag lär mig klistra passar de yngre barnen och hjälper dem att träna på finmotoriken samtidigt som de får sitta i lugn och ro och vara kreativa.

Pyssel med duttpennor

Dessa geniala stämpelpennor är ett måste för alla småbarn. De är lätta att använda och varje penna ger ett unikt mönster. Det finns även duttpennor som har en rund stämpelspets som ger perfekta prickar när de stämplas och de kan även dras över pappret för att måla.

Jag har skapat flera pysselblad som är utformade för att användas med duttpennor för att yngre barn ska kunna öva på att räkna, känna igen bokstäver, färger och former och för att öva finmotoriken.

Magi med vatten

Letar du efter pyssel som är helt magiskt? De här Water WOW pysselböckerna är just det. Pysselböckerna kommer i resestorlek tillsammans med en påfyllningsbar vattenpenna. Fyll pennan med vatten och måla på någon av de olika bilderna så uppenbarar sig olika färger och motiv. När vattnet torkar blir allt vitt igen och det går att måla på nytt igen. 

Des här pysselböckerna är perfekta att plocka fram i bilen, på restaurangen, i flygplanet, kundvagnen… i princip när som helst när barnen måste sitta stilla. Barnen blir så fascinerade av bilderna att varje gång som färgerna uppenbarar sig!

Måla din egna lekstuga

Snacka om ett pyssel som man vill leka med! Kolla in den här gulliga lekstugan! Ett roligt och kreativt projekt som håller barnen sysselsatta i timmar. Dörrar och fönster går att öppna, och huset har många kreativa detaljer att färglägga. Använd dina favoritfärger, pennor, penslar och lev dig in i en inspirerande värld.

Pop-Beads

Om du letar efter ett roligt smyckestillverkningsset för barn i 3-års åldern så är dessa pop-beads perfekta! Kittet kommer med fina pärlor i olika färger och former. Pärlorna klickas ihop för att skapa armband, halsband och ringar. Bäst av allt är att de är helt återanvändbara – knäpp helt enkelt isär dem för att skapa nya designer.

Som en bonus övar barnen på att stärka finmotoriken, fingerstyrka och öga-hand-koordination när de sätter ihop och drar isär pärlorna!

OBS: På grund av de mindre bitarna är tillverkarens rekommenderade ålder 5 år. 3-åringar som inte stoppar saker i munnen (och alltid under tillsyn) kommer dock att kunna skapa med dessa.

Målarböcker

Målarböcker är perfekta att ha till hands under regniga dagar eller för att plocka fram när ni vill ha en lugn stund. Ditt barn kommer att älska att färglägga sina favoritkaraktärer från Babblarna, Pippi Långstrump eller söta bondgårdsdjur!

Magnetiska pussel

Vi älskar de här magnetiska pusslen som är enkla att ta med sig och använda i bilen eller på resan. Varje pusselbok innehåller två 15-bitars magnetiska pussel och har ett utfällbart format och ett inbyggt bärhandtag! De magnetiska pusslen finns i en mängd olika teman, inklusive prinsessor, bondgården, bilar och Paw Patrol.

Bäst pyssel för barn 4-12 år

Pärlor

Pärla är en perfekt aktivitet för pysselälskande barn och det är lätt att fastna i timmar medan de skapar vackra prydnadssaker och skatter.

Det finns många olika uppsättningar av pärlor att välja mellan och jag är säker på att det finns ett som passar ditt barns intresse perfekt – från enhörningar till dinosaurier, och pirater och racerbilar. De här pärlådorna låter ditt barn skapa fantastiska och detaljerade skapelser medan de övar koordination mellan hand och öga och finmotorik.

Jag föreslår att du investerar i en stor hink med pärlor som den här uppsättningen mixade färger med 30,000 Hama pärlor eller den här hinken med vackra glitterpärlor.

Om dina barn älskar att pärla så kan de utveckla sitt pärlande med hjälp av den här boken med hundratals olika rolig inspiration till vad ni kan göra av era färdiga alster. Pärlor kan användas till mycket mer än bara grytunderlägg. Här visas hur man gör smycken, magneter, lekfulla accessoarer och mycket mer!

Hama har också ett sortiment med större “Maxi” pärlor som är en bra introduktion för yngre barn (rekommenderas 3+). Det är perfekt om det mindre syskonet vill vara med och pyssla.

Loom bands

Det här Loomband-kitet består av hela 5600 delar. Kitet innehåller bland annat verktyg, instruktioner, gummiband i massor av färger, pärlor och andra tillbehör för att skapa färgstarka armband, ringar och mycket mer. Kitet kommer i en praktisk låda som gör det enkelt att förvara alla verktyg och gör det enkelt att ta med på resan!

Keramikstudio

Om ditt barn inte längre tycker att det är roligt att skapa med Play Doh så måste ni prova den här keramikstudion där ditt barn kan skapa dina egna prydnasföremål från grunden! Dreja dina lerföremål på den medföljande drejskivan – forma och finslipa med hjälp av de medföljande skulpteringsverktygen. Måla sedan den färdigtorkade keramiken och visa upp dina skapelser i din alldeles egna vernissage.

Byggset

Har du en händig, framtida snickare hemma? Med de här roliga och kreativa kitten kan ditt barn bygga alla möjliga saker i trä. Låt barnet bygga ihop sin egna verktygslåda som blir perfekt förvaring till såväl verktyg som allt ditt pysselmaterial eller varför inte en fågelmatare som ni kan dekorera och ge ett unikt utseende.

Deckoupage

Melissa & Dougs Decoupage Made Easy Kit låter ditt barn tänka kreativt och skapa sina egna pappers-maché figurer. Kiten innehåller förklippta runda klistermärken i olika storlekar som är enkla att sätta på de bedårande figurerna.

Silk Clay

Skapa vackra kreationer med Silk Clay! Den här smidiga modelleran är superkul och det är lätt att blanda ihop dina egna färger och skapa livfulla mönster. Leran lufttorkar över ett dygn och kan målas och kan sedan prydas med ädelstenar och klistermärken.

Testa färdiga kit med olika teman som Féer, Pirater och Enhörningar eller köp burkar med lera för att skapa era egna designer.

Pysselböcker

När barn närmar sig förskoleålder så brukar de börja intressera sig för att lära sig mer. I de här pysselböckerna får barnet göra roliga övningar för att lära sig skriva, lära sig om hur klockan och tiden fungerar och öva på bokstäver och vilka ord som börjar på vilken bokstav.

Med hjälp av pennan som följer med är det bara att fylla i, torka bort med en fuktig trasa och göra uppgifterna igen!

Experiment för nyfikna barn

Har du ett nyfiket barn hemma? Då kommer ni älska den här boken med ett experiment för årets alla dagar!

Det finns något nytt att lära sig och upptäcka varje dag. Inte minst med den här boken som har ett nytt och spännande experiment för årets alla dagar. Och, det bästa av allt, de är inte svåra att genomföra och de kräver sällan några specialmaterial.  Varför är det fullt av små, små hål i bröd? Vad är DNA och hur ser det ut? Hur uppstår en regnbåge? Genom att utföra små experiment och uppdrag blir svaren på frågorna så mycket mer konkreta och lättare att förstå.

Rita djur med enkla former

Att rita djur är bland det svåraste som finns, men med knepen i den här boken blir det både busenkelt och roligt!

Kan ditt barn rita en cirkel, fyrkant och trekant? I så fall kan de också rita djur! Följ de enkla steg för steg-instruktionerna, så kommer ni snart att kunna rita både apor, hundar, elefanter och krokodiler!

Gjut och måla

Gjut och måla djur, bilar eller enhörningar med hjälp av medföljande gipsblandning och stöpformar. Dekorera dem sedan med fina färger och ställ dem sedan i rummet som vacker dekoration eller lek med dem.


Bäst pyssel för tonåringar

Diamond Painting

Låt ditt barn skapa sina egna diamanttavlor, diamantarmband och diamantklistermärken med Diamond Dotz. Det finns massvis av olika roliga set att välja mellan så ditt barn kan välja mellan att ta sig an den här nya konstformen.

Popstar Designbok

För barn som älskar att kläder och mode så kommer en TopModel designbok låta dem utveckla sin kreativitet genom att designa och skapa nya snygga looks. Färglägg och skapa dina egna modekreationer och ta första steget på din karriär som modedesigner. 

Gör ett eget lapptäcke

Snacka om ett användbart hantverk! Det här roliga pysselsettet från Melissa & Doug är perfekt för dig som vill testa på att designa ditt egna lapptäcke. Lapptäcket startar som 48 fyrkantiga tygstycken, men efter lite tålamod och många knutar kan det förvandlas till en extra stor, supermysig färgstark filt!

Om ditt barn kan knyta, kan de slutföra det här projektet självständigt – och när de väl börjat så kommer de ha svårt att sluta. Det är spännande att se framstegen när deras täcke tar form och växer och växer.

Foam Clay Kit

De här kreativa gör-det-själv-kitten från Foam Clay innehåller allt du kan tänkas behöva för att klä in ett monster i lera eller för att designa en sjöjungfru, sköldpadda och sjöhäst. Slutresultatet blir så gulligt!

Magic Scratch

Låt fantasin och kreativiteten flöda fritt med denna fina Magic Scratch bok. Trolla fram vackra färgglada mönster genom att använda den medföljande pennan och skrapa bort det svarta. Boken innehåller dessutom flera sidor med inspiration och instruktioner för att göra dina egna skrapbilder ännu finare.

Enkel och rolig origami

Upptäck origami och vik en björn, fågel eller hoppande groda. Här finns färdiga motiv och instruktioner som gör det enkelt att skapa roliga figurer.

Kompisarmband

Det här roliga paketet gör det möjligt för barn att göra vävda armband till sig själv och sina kompisar. Genom att mixa och matcha olika färger på tråd och pärlor kan ni skapa superfina armband efter egen design.

Pappersflygplan

Den här boken innehåller 100 ark som du kan riva ut och skapa fyra olika flygplansmodeller av, plus anvisningar om hur du ska vika och flyga planen. Efter att ni pysslat klart kan ni tävla om vems plan som kommer längst och sedan anteckna hur det gått för de olika planen i pilotloggboken!

Skapa egna resinsmycken

Här kommer ett roligt pysselset där ditt barn kan skapa halsband och armband med resinsmycken. Gjut in glitter och fina saker i medaljonger av genomskinlig plast och skapa personliga smycken. Ett härligt pysselset som passar att använda tillsammans med kompisar.

Personliga pärlplattor

Med PhotoPearls lättanvända programvara kan du enkelt ”pärlifiera” dina egna digitala fotografier till pärla-efter-nummer mönster, som berättar vilken pärla som ska sättas var för att återskapa fotografiet med plastpärlor. Så coolt!

PhotoPearls programvara går att använda med PC/Windows och macOS.

String art

Det här unika pysslet får varje tonåring att ropa: “Jag hänger upp det i mitt rum!”. Och det är lätt att förstå varför när man ser det färdiga resultatet. String art är både färgglatt och coolt.

Sätt knappnålar i en dekorgummiplatta eller rita ett eget motiv på ett papper och fäst med tejp på en ikonplattan och använd hammare och spik för att skapa mönstret. Trä sedan garn kors och tvärs mellan spikarna för att skapa konstverket.

Målarböcker

Uttryck din kreativitet och finn inre ro genom att färglägga de detaljrika mönstren i de här målarböckerna för vuxna (och tonåringar!). Du behöver inga förkunskaper för att sätta igång, bara pennor i olika färg.

Livet kan vara väldigt stressigt för en tonåring. Långa dagar i skolan, mycket läxor och ångest över att passa in. Att sitta i lugn och ro och färglägga och känna färgernas harmoni kan hjälpa en stressad tonåring att väcka sin kreativitet och motverka stress.

Lär dig rita

Träna på att rita olika illustrationer och motiv med steg för steg instruktioner, från det första pennstrecket till den sista avgörande detaljen. Konsten att teckna boken går igenom grundläggande tekniker, blommor, landskap, djur, porträtt och stilleben medan Lär Dig Rita 101 Hästar & Enhörningar boken lär dig att rita mulliga, söta fantasihästar, enhörningar och riktiga bretagnare och shirehästar!

3D Penna

Låt kreativiteten och fantasin flöda med en lättanvänd 3D-penna som låter dig rita och skapa objekt i tre dimensioner! Pennan arbetar med en låg temperatur vilket gör den säker för alla, från 8 år och upp.

Jag hoppas att den här guiden har hjälpt dig att hitta de bästa pyssel och ritprodukterna för just ditt barn!

Utforska mer

Behöver du fler tips på presenter? Kolla in Topp 10 Bästa Pysselkitten för Kreativa Barn och Presenter till pysselälskaren: 30 briljanta presenter till kreativa vuxna.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *