Läsbingo för barn

Alla aktiviteter bör övervakas av en vuxen. Inlägget innehåller annonslänkar.

Dela inlägget

Vill du få barnen att läsa mer? Uppmuntra dina barn (eller dig själv!) att läsa mer med ett läsbingo. Skriv ut bingobrickorna gratis och låt bingospelet börja!

Läsbingo för barn

Vill du uppmuntra barnen att läsa mer? I så fall kan du göra läsningen mycket roligare med ett läsbingo!

Ett läsbingo är bra att använda för barn som tycker om att läsa men ännu bättre för de som kämpar med att lära sig läsa eller som inte tycker om att läsa.

Jag har gjort två varianter av bingobrickorna. Ett läsbingo för lite äldre barn som kan läsa själva och en variant med bilder för yngre barn som inte kan läsa själva än.

Ladda ner bingobrickan gratis, kom överens om reglerna och ett pris för när barnet får bingo och börja läsa!


Hur man spelar läsbingo

Läsbingo fungerar precis som vanligt bingo. Det gäller att få fem i rad antingen lodrätt, horisontellt eller diagonalt. Efter att barnet har fått fem i rad så kan ni fortsätta spela för att få fem i rad igen eller klara av hela brickan.

Det finns tre olika bingobrickor att välja mellan. En bingobricka med bara bilder för barn som inte lärt sig läsa än och två bingobrickor för barn som kan läsa (den ena bingobrickan innehåller färre bilder för att spara bläck).

Läsbingo

1. Ladda ner bingobrickorna gratis

Ladda ner och skriv ut den bingobricka ni vill använda. Du hittar bingobrickorna i mitt bibliotek med gratis filer (design 86). Fyll i formuläret nedanför för att få lösenordet till biblioteket.

2. Laminera bingobrickan (valfritt)

Sätt gärna bingobrickan i en plastficka eller laminera den så håller den längre. Använd i så fall en penna som går att torka bort från bingobrickan.

3. Starta bingospelet

Låt barnen välja vilka uppgifter på bingobrickorna som de vill göra. När de klarat en uppgift så får de göra ett kryss över den rutan.

Tips! Anpassa svårighetsgraden på uppgifterna efter barnets ålder och förmåga. T.ex. ett äldre barn behöver läsa i 15 minuter för att klara uppgiften medan ni gör uppgiften tillsammans om barnet inte kan läsa.

Roligt läsbingo för barn

4. Bingo!

När barnet kryssat för fem uppgifter i rad (eller varför inte hela brickan) så vinner barnet och kan ropa bingo!

Gör gärna läsbingot ännu roligare genom att motivera med ett pris. Kanske kan ni ha picknick när barnet har fått bingo eller åka till simhallen när hela brickan är full.

Utskrivbart läsbingo för barn

Jag hoppas att läsbingot kan inspirera till många mysiga lässtunder!

Utforska mer

Vill du ha fler tips på roliga prints till barn? Kolla in 100 Roliga Saker att Göra i Sommar för Barn och Checklista med Skärmregler {Gratis}.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *