Gör egna frukt bokmärken

Alla aktiviteter bör övervakas av en vuxen. Inlägget innehåller annonslänkar.

Dela inlägget

Söta frukt bokmärken hjälper dig att hitta rätt sida i boken under sommarläsningen! Bokmärkena är roliga att göra och du kommer att älska att sätta dem på kanten av din bok.

Gör egna frukt bokmärken

De här söta DIY-bokmärkena är perfekta för sommarläsningen!

Om du har planerat att spendera sommaren med att läsa massor av böcker, varför inte lägga till lite somrig frukt också!

Frukt bokmärken är roliga att göra och de passar perfekt i hörnet av boken så du kommer ihåg vilken sida du ska börja läsa på nästa gång.

Allt du behöver för att komma igång är några sidor färgat papper!

Du Behöver:

För att göra ett vattenmelon bokmärke behöver du:

  • Grönt papper att vika med
  • Rött papper att dekorera med
  • Svart penna

För att göra ett citron bokmärke behöver du:

  • Gult papper att vika med
  • Ljusgult papper att dekorera med
  • Gult papper att dekorera med

För att göra ett apelsin bokmärke behöver du:

  • Orange papper att vika med
  • Mörkorange papper att dekorera med

För att göra ett jordgubb bokmärke behöver du:

  • Rött papper att vika med
  • Grönt papper att dekorera med
  • Svart penna

För att göra ett gurka bokmärke behöver du:

  • Grönt papper att vika med
  • Ljusgrönt papper att dekorera med
  • Ljusgult papper att dekorera med
  • Svart penna

För att göra ett ananas bokmärke behöver du:

  • Gult papper att vika med
  • Ljusgrönt papper att dekorera med
  • Grönt papper att dekorera med
  • Svart penna

Hur Man Gör Frukt Bokmärken

1. Börja med att klippa till pappret så det blir en kvadrat. Mät med en linjal eller vik det övre vänstra hörnet mot papprets högra kant och klipp bort delen som sticker ut.

Papper frukt bokmärke

2. Vik pappret diagonalt så det blir en trekant.

Origami jordgubb bokmärke

3. Vik därefter in båda yttersidorna, från mitten av långsidan, mot spetsen. Vik ut pappret så det blir en trekant igen. Vik sedan det ena papprets udd/spets mot mitten av långsidan som bilden visar.

Vik frukt bokmärken

4. Vik ihop de båda yttersidorna igen och stoppa in dem under föregående stegs uppvikta papper.

Hörnbokmärke
DIY jordgubb bokmärke

Valfritt: Om ni vill så kan ni även vika in den nedre fliken för att bilda en trekant.

Hur man viker frukt bokmärke

5. Gör färdigt fruktbokmärkena genom att dekorera dem som bilden nedanför visar.

Vattenmelon:

  1. Klipp ut en röd triangel och limma fast på bokmärket.
  2. Rita kärnor med en svart penna.

Citron:

  1. Klipp ut en ljusgul triangel och limma fast på bokmärket.
  2. Klipp ut tre droppformade bitar av gult papper och limma fast på den ljusgula triangeln.

Apelsin:

  1. Klipp ut en orange triangel och limma fast på bokmärket.
  2. Klipp ut tre droppformade bitar av mörkorange papper och limma fast på den orangea triangeln.
Origami frukt bokmärken

Jordgubbe:

  1. Klipp ut blast från ett grönt papper och limma fast på bokmärket.
  2. Rita kärnor med en svart penna.

Gurka:

  1. Klipp ut en ljusgrön triangel och limma fast på bokmärket.
  2. Klipp ut en ljusgul triangel som är lite mindre än den ljusgröna triangeln och limma fast på den ljusgröna triangeln.
  3. Rita kärnor med en svart penna.

Ananas:

  1. Klipp ut blad från ljusgrönt och grönt papper. Det ljusgröna bladet bör vara lite mindre än det gröna bladet.
  2. Limma fast det ljusgröna bladet ovanpå det mörkgröna bladet.
  3. Limma fast bladen på bokmärket.
  4. Använd en svart penna för att rita mönstret på ananasen.
Vik annanas bokmärke
DIY frukt bokmärken

Dina bokmärken är färdiga att sättas i boken! Visst blev de väl häftiga?

Chokladdoppade bananer med strössel

Chokladdoppade bananer med strössel är en nyttig sötsak som passar perfekt på sommaren! De är enkla nog att göra att barnen kan vara med och hjälpa till och förvaras sedan i frysen.

Tillagningstid 20 minutes
Additional Time 2 hours
Total tid 2 hours 20 minutes

Instruktioner

    1. Skala och halvera bananerna.
    2. Sätt en glasspinne i varje bananhalva.
    3. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
    4. Doppa bananerna i chokladen och lägg på ett bakplåtspapper eller tallrik.
    5. Doppa bananerna i strössel.
    6. Sätt in bananerna en stund i kylen eller frysen tills chokladen stelnat.
      Om du vill ha chokladdoppade bananer som fortfarande är lite mjuka i mitten så ställ in dem i frysen i 1 timme.
      Om du vill ha en chokladdoppade bananer som är helt frusna som glass, så vänta 2-2,5 timmar.
    7. Ta ut bananerna från frysen och ät omedelbart eller låt dem stå i rumstemperatur i cirka 10 minuter för att tina lite.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skip to Instructions