Hur man gör en Vattenmelon Vindsnurra

Alla aktiviteter bör övervakas av en vuxen. Inlägget innehåller annonslänkar.

Dela inlägget

Letar du efter ett roligt sommarpyssel som du kan göra tillsammans med barnen? Då måste ni lära er hur man gör en vattenmelon vindsnurra!

hur man gör en vattenmelon vindsnurra av papper

Finns det något somrigare än vattenmelon? De är så färgglada, saftiga och läckra. Vattenmelon är definitivt vår favorit att äta på sommaren så när vi skulle göra vindsnurror så kunde vi inte motstå att göra just en vattenmelon vindsnurra!

De här klassiska sommarleksakerna är enkla och går snabbt att göra. De är roliga för barnen att leka med och är så fina att ha som dekoration på sommarens fester och sammankomster.

Fortsätt läsa för att lära dig hur man gör en vattenmelon vindsnurra.

Du Behöver:

Hur Man Gör en Vattenmelon Vindsnurra

1. För att göra en vattenmelon vindsnurra så behöver du först ett papper som är rött på ena sidan och grönt på andra sidan. Det kan du enkelt fixa genom att limma ihop två färgade papper.

2. När ditt limmade papper har torkat så är det dags att klippa det till en kvadrat. Mät med en linjal eller vik det övre vänstra hörnet mot papprets högra kant och klipp bort delen som sticker ut.

Sommarpyssel

3. Vik din fyrkant diagonalt för att skapa en triangel. Klipp ett snitt, ungefär 2/3 mot mitten som bilden visar.

Gör en egen vattenmelon vindsnurra

4. Vik ut triangeln och vik i motsatt riktning för att göra en ny triangel. Klipp även här ett snitt, ungefär 2/3 mot mitten. När du öppnar upp triangeln ska du ha en kvadrat med klippta snitt i varje hörn.

vattenmelon vindsnurra steg för steg

5. Använd en svart penna och måla vattenmelonkärnor på den röda sidan av kvadraten.

vattenmelon vindsnurra

6. Använd en grön penna och måla de mörkare ränderna på vattenmelonen på den gröna sidan av din kvadrat.

Papper vindsnurra

7. Använd ett hålslag för att göra hål i mitten av pappret och i varannan flik som bildats i pappret. Trä den kortare delen av sugröret (den delen som du stoppar i munnen när du dricker) genom hålet i mitten av pappret. Trä sedan flikarna med hål i på sugröret.

DIY vattenmelon vindsnurra

8. Avsluta med att klippa av sugröret och trä en nål genom sugröret. Vik ner nålen på baksidan av pinnen med hjälp av en tång och fäst en tejp över den nerböjda nålen så att ingen kan göra sig illa på den.

Hur gör man en vattenmelon vindsnurra

Tips: Vill du inte använda en knappnål så skippa steg 7-8 och följ nedanstående instruktioner istället:

Använd ett hålslag för att göra hål i mitten av pappret, i varannan flik som bildats i pappret och i sugröret (ca 1 cm från änden). Trä en provpåsklämma genom ett hål på den gröna sidan och böj mot mitten av den röda sidan. Gör samma sak med de andra tre hörnen.

När du har trätt provpåsklämman genom alla fyra hörn så trär du klämman genom hålet i mitten av kvadraten. Avsluta med att trä klämman genom hålet i sugröret och fäst klämman. Sätt en bit tejp över klämman för att hålla den på plats.

hur man gör en vattenmelon vindsnurra

Vattenmelon vindsnurran var så rolig att göra!

Prova att göra en vindsnurra i sommar ni också! Kanske kan ni komma på ett annat fruktigt mönster att göra?

Utforska mer

Vill du ha tips på fler roliga pyssel? Kolla in Vattenmelon Toarulle Pyssel för barn och Vattenmelon på pinne.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *