Recept på Play Doh med Rosblad

Alla aktiviteter bör övervakas av en vuxen. Inlägget innehåller annonslänkar.

Dela inlägget

Har du rosblad som snart kommer börja vissna? Passa på att göra härlig Play Doh med rosblad till barnen!

Play doh med rosblad

Jag fick en bukett med rosor av min sambo på Alla Hjärtans Dag och nu när de har stått i över en vecka så vet jag att de snart kommer börja vissna. Men innan de gör det så tänkte jag passa på att använda några av rosbladen och göra hemmagjord play doh.

Det finns så många olika recept på hemmagjord play doh, vilket inte alls är konstigt. Hemmagjord play doh är enkelt att göra, billigt, går snabbt och är helt klart ett av bästa lekmaterialet som finns!

Hemmagjord leklera går att variera på en mängd olika sätt – olika färger, teman och dofter.

Vi gör ofta olika varianter av naturlig play doh eftersom barnen gillar att dega, utforska och skapa med det.

Vill du testa andra recept på hemmagjord play doh så kan du testa det här Enkla Play Doh Receptet eller det här Äpple Play Doh Receptet.

Hemmagjord Play Doh med Rosblad

Det här receptet är jätte bra för att:

  • Degen håller i flera månader om det förvaras i en plastpåse i kylen
  • Den är jätte mjuk och fluffig men fastnar inte
  • Den är billig att göra
  • Den är giftfri (ifall barnen skulle råka stoppa lite i munnen när de leker)
  • Det blir mycket deg (tillräckligt till 2-4 barn)
  • Du kan anpassa degen hur du vill – gör vilka färger du vill och till och med olika dofter
  • Det innehåller inte citronsyra

6. Julby

6. Julby
Ekologisk hemmagjord play doh
Ekologisk hemmagjord leklera
Play doh för småbarn

Utforska mer

Vill du ha fler pysselidéer till barn? Kolla in de här 8 Unicorn Målarbilder att skriva ut och färglägga och Glassar av äggkartong pyssel.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skip to Recipe