Hur man gör egna Badbomber

Alla aktiviteter bör övervakas av en vuxen. Inlägget innehåller annonslänkar.

Dela inlägget

Lär dig hur du gör hemmagjorda badbomber med det här enkla receptet som även barnen kan vara med att göra. Ge bort dem i present eller njut av ett härligt och avslappnande bad själv!

Hur man gör egna badbomber

Har du velat lära dig hur man gör badbomber men tyckt att det verkar för svårt och krångligt? Här delar jag med mig av mitt favoritrecept på enkla, hemmagjorda badbomber.

Hemgjorda badbomber är perfekta för att förvandla tråkiga bad till ett lyxigt hemmaspa. Lägg i en badbomb i badkaret och se hur det omedelbart börjar brusa och släpper ut salter för ett underbart avkopplande bad.

Att göra badbomber är en fantastisk aktivitet att göra tillsammans med barnen under en regnig eftermiddag. De blir dessutom en fin present att ge bort till vänner och familj. Experimentera med färger, lägg till blommor från din trädgård och använd olika silikonformer att gjuta i.

Hur man gör egna badbomber

Hur man gör egna badbomber

Lär dig hur du gör hemmagjorda badbomber med det här enkla receptet som även barnen kan vara med att göra. Ge bort dem i present eller njut av ett härligt och avslappnande bad själv!

Tillagningstid 10 minutes
Total tid 10 minutes

Ingredienser

 • 1 dl Citronsyra
 • 1 dl Bikarbonat
 • 1/2 dl Majsstärkelse
 • 1 tsk Mandelolja
 • 1/2 dl Kokosolja
 • Silikonform
 • Valfritt: Tvålfärg

Instruktioner

 1. Blanda citronsyra, bikarbonat och majsstärkelse i en bunke.
 2. Tillsätt mandeloljan och kokosoljan och blanda ordentligt.
 3. Om du vill ha färg på dina badbomber så tillsätt några droppar färg, rör om och tillsätt mer färg tills du uppnår önskad färg.
 4. Tryck ut blandningen i din silikonform.
 5. För att göra bollar så är det enklast att låta den första satsen torka ett par dagar i silikonformen, sedan göra en ny sats med badbomber och sätta de första badbomberna på toppen av de nya badbomberna efter steg 4.
 6. Låt badbomberna torka i några dagar och tryck sedan ut dem ur formen.

Tips

 • Förvara de färdiga badbomberna i cellofanpåsar, de blir mer fasta i konsistensen när de torkat ordentligt. Lägg inte ihop alla badbomber i en skål, då kommer de att fastna i varandra.
 • Vilken silikonform som helst går att använda - varför inte göra en mängd olika former?

Utforska mer

Vill du ha fler roliga pysselidéer? Kolla in Hemmagjord Lavendel Sockerskrubb och hur man Odlar Krasse i Äggskal.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skip to Recipe