Snöglob pyssel

Pyssla en snöglob med ett laminerat foto

Alla aktiviteter bör övervakas av en vuxen. Inlägget innehåller annonslänkar.

Dela inlägget

Att pyssla ihop en egen snöglob som man själv får vara inuti är ett roligt pyssel som passar perfekt att ge bort till mor- och farföräldrarna i julklapp. Det är också ett perfekt julpyssel som går att göra med barnen på förskolan eller skolan.

Snöglob pyssel

Snöglober är så vackra att titta på men det blir ännu roligare när man ser sig själv inuti snögloben. Det här julpysslet är väldigt enkelt att göra och barnen kommer att älska att se sig själva i snön.

Låt barnen dekorera snögloben med paljetter, glitter och med hjälp av färgpennor i fina färger.

Den färdiga snögloben passar perfekt att hänga upp i julgranen eller blir till en fin hemmagjord julklapp till mor- och farföräldrarna.

Du Behöver:

julpyssel snöglob material

Hur man gör en snöglob med ett laminerat foto

1. Öppna en lamineringsficka och rita en cirkel som personerna på fotot kan få plats i. Du kan göra flera cirklar i samma lamineringsficka om det får plats.

2. Måla med vit färg längst med botten av cirkeln så att det ser ut som snö. Låt barnen använda sina fingrar för att måla vita prickar inuti cirkeln så att det ser ut som det snöar. Häll gärna över lite vitt glitter också. Låt färgen torka.

måla snöglob pyssel

3. Klipp ut personen på fotot. Klipp nära personen så att ni får bort all bakgrund. Placera fotot i mitten av cirkeln inuti lamineringsfickan. Använd lim eller dubbelhäftande tejp för att hålla den på plats. Laminera.

laminera foto snöglob julpyssel

4. Klipp ut en bas till snögloben av färgat papper. Klipp ut den laminerade cirkeln och limma den på basen. Skriv sedan God Jul, barnens namn eller årtal på basen.

5. Gör ett hål högst upp i plasten och trä igenom ett snöre för att kunna hänga upp snögloben.

Snöglob pyssel

Snögloben är färdig att hängas upp eller ges bort i julklapp!

Mer julpyssel

Sugen på att julpyssla ännu mer? Kolla in Juliga Pärlplattor – Mönster och idéer och Pyssla Rudolf av en toarulle.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *