Gör egna julstjärnor av papper

Alla aktiviteter bör övervakas av en vuxen. Inlägget innehåller annonslänkar.

Dela inlägget

Lär dig hur man gör vackra julstjärnor av papper som går att hänga upp i fönstret eller göra en girlang av. Julstjärnorna kommer passa perfekt ihop med resten av ditt julpynt!

julstjärnor av papper

Om du är sugen på att pyssla stjärnor till jul så måste du göra de här vackra julstjärnorna av papper.

Jag gjorde flera små stjärnor och stoppade i lamporna från en LED-ljusslinga i dem, men det går lika bra att förstora mallen och göra en stor julstjärna att hänga i fönstret.

Min girlang med stjärnor kommer passa perfekt att dekorera middagsbordet med på julafton eller en hylla tillsammans med granris eller tallris.

julpyssel stjärna av papper

Du behöver:

Material

  • Mallar till stjärnorna (Design 56 – Du hittar mallarna i mitt kostnadsfria bibliotek med PDF och SVG filer. Få lösenordet genom att fylla i formuläret längst ner på den här sidan).
  • Vit kartong
  • Limpistol
  • LED-Ljusslinga

Verktyg

Pyssla julstjärnor av Papper material

Titta på videoinstruktionerna

Hur man gör en julstjärnor av papper

För att klippa ut alla delar till julstjärnan så rekommenderar jag starkt att du använder en Cricut eller Silhouettemaskin. Om du inte har en skärmaskin så rekommenderar jag att du struntar i att klippa ut alla små detaljer eller gör ett helt eget mönster.

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen (design #56) från mitt kostnadsfria bibliotek. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Om du vill använda ett Scoring Wheel eller en Scoring Stylus för att göra viklinjer så måste du ändra användning på viklinjerna till “Spåra” och fästa ihop varje del med dess viklinje med hjälp av “Bifoga” (se videon för instruktioner).

julstjärnor i cricut design space

2. Skär ut delarna

Kontrollera storleken på stjärnan så att det överensstämmer med storleken som du vill ha. Klicka på den gröna “Skapa det” knappen och välj det material du ska använda. Jag valde Medium Cardstock. Lägg sedan materialet på din gröna StandardGrip skärmatta och börja skära.

Design Space kommer att tala om för dig när det är dags att byta mellan ditt Scoring Wheel eller din Scoring Stylus och Fine Point bladet.

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från pappret för att undvika att pappret böjs eller förstörs. Fortsätt sedan att skära ut resterande delar.

Pyssla julstjärnor av Papper
Pyssla julstjärnor av Papper scoring stylus
Julstjärnor crcut

4. Vik delarna

Vik alla delar längst med viklinjerna. Observera att vikvlinjerna som går tvärs över stjärnorna och flikarna längst ner ska vikas åt motsatta håll.

Vik pappersstjärnor
DIY pappersstjärnor till jul

4. Limma ihop delarna

Nu är det dags att limma ihop 4 delar, den femte delen som har en annorlunda spets ska inte limmas ihop. Applicera lim längst med fliken på långsidan och stäng ihop delen för att skapa en spets. Se till att sidorna linjerar med varandra.

Limma delar till julstjärna

5. Sätt ihop stjärnan

När du har limmat ihop 4 spetsar så är det dags att börja sätta ihop stjärnan.

Placera lim på en av de nedre flikarna på en av stjärnspetsarna. Ta en annan spets och fäst en av sidorna som inte har en flik mot den limmade fliken. Applicera lim på fliken bredvid och fäst den andra sidan av den andra spetsen som saknar flik. Upprepa processen och arbeta dig runt tills de fyra sammansatta stjärnspetsarna limmats ihop.

Limma ihop en pappersstjärna till jul
Gör en julstjärna av papper

6. Limma fast den sista delen

Ta fram den sista delen till stjärnan som inte är hoplimmad. Applicera lim på de kortare flikarna och börja med att limma fast delen med de fyra sammansatta stjärnspetsarna. Håll ihop delarna och låt limmet torka ordentligt innan du fortsätter.

Om du vill kunna hänga upp stjärnan och tända den i fönstret så är det nu dags att placera lampan inuti så att sladden kan sticka ut genom spetsen som har en större öppning.

Limma försiktigt fast den långa fliken för att stänga din pappersstjärna. Den sista biten är lite krånglig så ha tålamod och arbeta dig sakta framåt när du monterar.

Julstjärna av papper pyssel
julpyssel stjärna girlang

När du är klar så kan du hänga upp stjärnan eller göra en girlang genom att stoppa i lamporna från en LED-ljusslinga i stjärnorna.

vackra pappersstjärnor till jul diy

Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Gör en egen Adventskalender av papper och De bästa presenterna till Cricutanvändaren.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *