Julkrans av papper

Alla aktiviteter bör övervakas av en vuxen. Inlägget innehåller annonslänkar.

Dela inlägget

Pyssla en vacker julkrans av papper i rött och grönt som du kan ta fram och dekorera med år efter år. Den här kransen är enkel att göra och kommer vara ett perfekt tillägg till dina juldekorationer.

Julkrans av papper

Det finns inget som säger jul bättre än den traditionella färgblandningen av rött och grönt. Gör en vacker julkrans av papper som du kan dekorera med år efter år.

Till den här kransen används järnek, mistel, granris och tallbarr av papper vilket gör att kransen håller sig fin under hela julen.

Låt din Cricut eller Silhouettemaskin skära ut delarna eller ladda ner PDF-filen och klipp ut delarna för hand.

Du behöver:

Material

Verktyg

Julkrans av papper material

Titta på videoinstruktionerna

Hur man gör en julkrans av papper

Använd en sax eller en Cricut eller Silhouettemaskin för att klippa ut alla delar.

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen (design #58) från mitt kostnadsfria bibliotek. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Om du vill använda ett Scoring Wheel eller en Scoring Stylus för att göra viklinjer så måste du ändra användning på viklinjerna till “Spåra” och fästa ihop varje del med dess viklinje med hjälp av “Bifoga” (se videon för instruktioner).

Om du använder en lång skärmatta så kan du lägga 2-3 A4 papper på skärmattan samtidigt. Tänk då på att inte låta några delar ligga i skarvarna mellan papprena.

Julkrans i Cricut Design Space
Cricut design space krans till jul

2. Skär ut delarna

Klicka på den gröna “Skapa det” knappen och välj det material du ska använda. Jag valde Medium Cardstock. Lägg sedan materialet på din gröna StandardGrip skärmatta och börja skära.

Design Space kommer att tala om för dig när det är dags att byta mellan ditt Scoring Wheel eller din Scoring Stylus och Fine Point bladet.

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från pappret för att undvika att pappret böjs eller förstörs. Fortsätt sedan att skära ut resterande delar.

Pyssla en krans till jul med cricut

3. Vik delarna

Vik järneksbladen längst med viklinjerna. Böj till alla bär och granris för att göra kransen mer livfull.

Rulla ihop tallrisen genom att börja med den sida med längst barr och jobba dig mot de kortare barren. Applicera lim för att hålla ihop tallbarren.

Vik pappersblad till julkrans
Tallris av papper

4. Täck kransen med blad

Börja med att täcka hela kransen med satinband. Säkra ändarna med lim eller tejp.

Täck sedan hela kransen med järneksblad. Se till att även sidorna av kransen täcks. Applicera bara lim på nederdelen av bladen och varva de olika färgerna tills hela kransen är täckt.

pyssla en vacker krans till jul
diy krans till jul

5. Limma fast bär och barr

Limma till sist fast barr och bär på kransen. Göm ändarna under bladen som redan är fastlimmade.

Fäst ett band på kransens baksida för att kunna hänga upp den.

diy julkrans av papper
dörrkrans till jul pyssel

Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Pyssla ett diadem med tomteluva och Gör egna julstjärnor av papper.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *