DIY Vintersscen fönsterdekoration

Alla aktiviteter bör övervakas av en vuxen. Inlägget innehåller annonslänkar.

Dela inlägget

Ge ditt fönster en festlig makeover med de här vackra fönsterdekorationerna. De kommer att tillföra lite extra glitter och julstämning till dina juldekorationer.

DIY Vintersscen fönsterdekoration

Det sägs att fönstren är hemmets ögon och just därför borde du dekorera dem lite extra i jul!

Om du letar efter ett roligt sätt att julpynta fönstren så borde du absolut testa att göra egna fönsterdekorationer av Window Cling. Du kommer att bli förvånad över både hur enkelt det är men även över vilken skillnad ett par enkla förnsterdekorationer kan göra för att förstärka julkänslan.

Oavsett om du vill skapa en vinterscen i fönstret för att skapa julstämning eller för att få lite insynsskydd från grannarna så kommer den här DIY dekorationen att ta ditt julpynt till nästa nivå.

Du behöver:

Material

  • Mallen till vinterscenen (Design 71 – Du hittar mallen i mitt kostnadsfria bibliotek med PDF och SVG filer. Få lösenordet genom att fylla i formuläret längst ner på den här sidan).
  • Window Cling
  • Frivilligt: Isopropanol och hushållspapper

Verktyg

Cricut fönsterdekoration material

Titta på videoinstruktionerna

Hur man gör en fönsterdekoration med en vinterscen

Använd en hantverksniv eller en Cricut eller Silhouettemaskin för att klippa ut alla delar.

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen (design #71) från mitt kostnadsfria bibliotek. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Mät ditt fönster för att ta reda på hur stor design du ska skapa. Ändra storleken på designen i Design Space så att den passar ditt fönster. Lägg till en fyrkant som representerar ditt fönster, jag har spröjs i mitt fönster och lägger därför till två kvadrater på canvasen och ändrar storlek så att kvadraterna är lika stora som mitt fönster.

Flytta runt fönsterdekorationerna och ändra storlek på dem så att de passar i ditt fönster.

Cricut design space jul fönsterdekoration

2. Skär ut fönsterdekorationen

Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen och välj “Window Cling” som material.

Placera Window Cling med pappersbäraren nedåt mot skärmattan. Mata in skärmattan i maskinen och börja skära.

Cricut maker window cling

3. Rensa Window Cling

När din maskin har skurit klart så är det dags att rensa designen. Window Cling rensas precis som självhäftande vinyl så använd ditt weeding tool och rensa bort det som inte hör till designen.

Rensa window cling

4. Dekorera ditt fönster

Se till att ditt fönster är rent och torrt. Om du vill så kan du torka av fönstret med isopropanol innan du sätter upp fönsterdekorationen.

Ta bort motivet från pappersbäraren och sätt upp det på fönstret. Om det är svårt att få fönsterdekorationerna att fästa så kan du använda en skrapa för att polera fast dekorationen.

DIY Window Cling Cricut fönsterdekoration

Vinterscenen i fönstret är nu klar! Visst bidrar det väl till julstämningen?

Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Juliga hårrosetter av konstläder och Godishållare till Jul – Tomte, Rudolf, Snögubbe, Pepparkaka & Julgranskula.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *