Hur Du Packar Upp och Installerar Din Nya Cricut Maker

Alla aktiviteter bör övervakas av en vuxen. Inlägget innehåller annonslänkar.

Dela inlägget

Lär dig hur du packar upp din nya Cricut Maker, vilka verktyg som finns i kartongen, installera Cricut Design Space och skapa ditt första projekt!

Idag packar jag upp min helt nya Cricut Maker skärmaskin och installerar den.

Oavsett om du just köpt din maskin eller om den har stått i en garderob och samlat damm så är det här inlägget för dig!

Låt oss komma igång och öppna kartongen!

Videoinstruktioner

Titta på videon nedanför för att få hjälp och vägledning genom varje steg!

Vad finns i kartongen med Cricut Maker?

Det första du ser är en förpackning som det står Material for your first project på. Den innehåller material till ditt första projekt. Vi lägger den åt sidan en stund och öppnar den senare.

Cricut maker uppackning

Sen hittar vi ett kuvert som det står Open Me First på. Kuvertet innehåller ett par kort som vägleder dig genom den här processen. Du kan följa instruktionerna på korten eller så följer du med i det här inlägget så hjälper jag dig med varje steg.

Cricut maker installation

Du hittar även ett roterande blad och en hylsa. Det här kan vi lägga ut sidan så länge.

Här under hittar du en svart Cricut penna och USB sladd. Du hittar också garantin.

De här kartongbitarna kan vi plocka ut. Det finns två stycket skärmattor i lådan. De kan va lite böjda men de kommer slätas ut igen. Den blå light grip skärmattan passar tunnare material som kopieringspapper, tunn kartong, cardstock och vinyl. Den rosa fabric grip skärmattan används för tyg och kräppapper.

cricut maker skärmattor

Här har vi det som vi har längtat efter. Cricut skärmaskinen! Under den ligger strömsladden.

Steg för steg cricut maker unboxing

Ta bort plasten från maskinen och lyft toppen för att öppna Cricut Maker och ta sedan bort frigoliten. Visst är maskinen vacker?

Hur man använder knapparna på Cricut Maker

På maskinens högra sida ser du fyra olika knappar:

  • Först har vi strömbrytaren som slår på och stänger av maskinen.
  • Knappen Load/Unload matar in och ut skärmattan ur maskinen
  • Tryck på Cricut-knappen för att starta ett projekt.
  • Paus-knappen kan du trycka på under ett projekt för att tillfälligt stoppa skärprocessen.
Cricut maker knappar

Cricut har verkligen tänkt på ALLT när de designade den här maskinen. Spåret högst upp på Maker rymmer din telefon eller surfplatta vilket är bra om du behöver ha Design Space igång under tiden som maskinen skär, eller ifall du vill titta på Netflix samtidigt. Det finns även en USB-port på sidan av maskinen så du kan ladda telefonen samtidigt som maskinen är igång.

Strömkabeln kopplas in på baksidan av maskinen.

Cricut maker koppla in

Adaptive Tool System

Inuti maskinen finns Adaptive Tool Systemet som är drivkraften för maskinen.

Cricut maker klämmor

A klämman används för tillbehör eller accessoarer som pennor. Klämma B används till skärbladen. Finspetsbladet sitter redan i klämma B.

Förvaring

På vänster sida av maskinen finns ett förvaringsfack där du kan förvara knivblad. Det är ett silikonlager på botten av facket så du behöver inte vara orolig över att knivbladen tar skada.

Cricut maker förvara skärblad

Under maskinen så finns ännu ett förvaringsfack. Här kan du förvara till exempel dina verktyg, pennor, pincetter och blad. Det finns en magnetremsa som är perfekt att lägga ersättningsblad på så att de inte försvinner.

Cricut maker förvaring

Installera Design Space

Nu är det dags att installera maskinen. Du kan antingen använda en dator, surfplatta eller smartphone och surfa in på www.cricut.com/setup.

Installera design space

Skapa ett Cricut ID och lösenord. Med ditt konto kan du komma åt dina filer var som helst.

När du köper en ny Cricut maskin så får du även prova på Cricut Access gratis under en månad. Du får då tillgång till över 150 000 bilder, 500 typsnitt och hundratals färdiga projekt du kan göra.

cricut access

Jag rekommenderar att du i alla fall aktiverar provperioden, tittar igenom bilderna och gör några projekt för att se om det här är något du vill fortsätta betala för.

Cricut maker första projekt

Installera Cricut Maker

Ta fram USB-kabeln och koppla in den fyrkantiga delen på baksidan av maskinen och den rektangulära delen I USB-porten på din dator. Om du använder en smartphone eller surfplatta så kan du ansluta din maskin med hjälp av Bluetooth genom att gå in på inställningar och parkoppla din enhet med skärmaskinen.

Installera cricut maker dator smartphone

Let’s Get Started sidan, välj Cricut Maker.  

Följ anvisningarna på skärmen.

Om du någon gång fastnar eller upplever ett problem kan du kontakta Cricut kundtjänst för extra hjälp.

Gå vidare och Claim Your Goodies genom att klicka på Continue.

Gör ditt första Cricut Maker projekt

Nu när vi har installerat maskinen och skaffat ett Cricut konto så är det dags att testa maskinen och göra vårt allra första projekt. Så spännande!

Välj en bild att börja med. Jag kommer välja solrosen.

Börja med att ta bort plasten från mattan och lägg det åt sidan. När vi är klara med mattan så kommer vi sätta på plasten igen för att skydda skärmattan så kasta det inte.

Mattan är klibbig och kommer hålla materialet på plats. Kanterna är inte klibbiga så se till att ditt material bara ligger på den klibbiga delen.

Cricut börjar skära uppe i det vänstra hörnet om man inte talar om för den att börja någon annanstans. Så det är här uppe vi kommer lägga vårt material.

Cricut maker material

Ta fram förpackningen med materialet och lägg pappret på mattan uppe i det vänstra hörnet. Se till att du lägger kant i kant med markeringen och så rakt som möjligt. Tryck ner pappret lite så det fastnar ordentligt.

Så där, nu måste vi bekräfta att det knivbladet sitter i klämma B.

Nu ska vi placera mattan i maskinen. De här vita plastsakerna visar vart skärmattan ska placeras. Så vi stoppar in skärmattan så här under de vita markeringarna, och se till så att det övre vänstra hörnet där vi placerade materialet är uppe till vänster mot maskinen. Tryck in skärmattan lite lätt mot maskinen. Knappen med pilarna börjar blinka för att visa att det är dags att trycka på den.

Cricut maker skär

Maskinen tar tag i mattan och cricut knappen börjar blinka och visar att den nu är redo att börja skära. Och det är precis vad Cricut Design Space också säger.

Se till att du har minst 25 cm utrymme  både framför och bakom maskinen för den kan åka framåt och bakåt när den väl börjar skära.

Då är vi redo så nu kör vi!

Om något går fel eller du kommer på att du har glömt något, till exempel att stoppa in ett verktyg i klämma B, då kan du alltid trycka på paus knappen.

Titta, här är vår solros! Cricut Design Space säger att projektet är färdigt. Då kan vi trycka på den blinkande knappen med pilarna igen för att lossa mattan.

Cricut maker skär solros

För att få bort solrosen från skärmattan så vänder vi på mattan, böjer den försiktigt och tar försiktigt bort pappret. Vi gör samma sak med solrosen och är noga med att inte böja den.

Alltså titta så fint. Jag skulle aldrig kunna klippa ut så här noggrant själv.

Cricut maker solros

Pilla bort pappret som är kvar på mattan eller använd en skrapa för att enkelt skrapa bort det som är kvar.

Nu vet du hur du installerar din Cricut Maker maskin och hur du kommer igång och gör ditt första projekt. Om du har några frågor så kan du ställa dom i kommentarsfältet nedanför så gör jag mitt bästa för att besvara dem. 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

Kom igång med din cricut

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *