Hur man gör en egen keps med Cricut Hat Press & Infusible Ink

Alla aktiviteter bör övervakas av en vuxen. Inlägget innehåller annonslänkar.

Dela inlägget

Vill du lära dig att göra ett eget tryck på en keps? Här visar jag hur man gör en keps med texten “Camp Hair Don’t Care” med Cricut Hat Press och Infusible Ink.

Cricut hat press infusible ink keps

Gör dig redo för sommaren med Cricut Hat Press och Infusible Ink överföringsark för att skapa en personlig och unik keps.

Oavsett om du planerar för en campingsemester, festivaler, resor till kusten eller bara tänker njuta av ledigheten hemma i trädgården så finns det oändligt med tillfällen att skapa personliga kepsar inför.

I det här inlägget så visar jag hur man gör ett eget tryck på en keps med hjälp av Cricut Hat Press och Infusible Ink Transfer Sheets. Den här kepsen är perfekt inför sommarens campingturer men du kan självklart välja att skära ut en annan bild och pressa på din keps.

Du behöver:

Material

Verktyg

Infusible ink hat press material

Titta på videoinstruktionerna

Hur man gör en egen keps med Cricut Hat Press & Infusible Ink

Jag rekommenderar att du använder en Cricut eller Silhouettemaskin till det här projektet och Cricuts Hat Press.

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen (design #83) från mitt kostnadsfria bibliotek. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Använd ett måttband och mät kepsen för att se hur stort motiv du vill göra. Cricut rekommenderar att designen är max 5,7 cm hög och 10,8 cm bred. Justera sedan storleken på motivet i Design Space.

Markera designen och klicka på “Bifoga”.

Camp hair don't care svg cricut design space

2. Skär ut delarna

Klicka på den gröna “Skapa det” knappen och välj storlek på din skärmatta.

Bocka i “Spegla” och klicka sedan på “Fortsätt”. Välj sedan Infusible Ink Överföringsark som material.

Placera ditt Infusible Ink transfer sheet med den färgade sidan uppåt på skärmattan (den glänsande bäraren nedåt mot mattan). Färgerna på Infusible Ink arken är ganska matta och tråkiga, men när värme tillförs så blir färgerna mycket starkare.

Mata in skärmattan i maskinen och klicka på “Kör” i Design Space för att få din Cricut Joy att börja skära.

Skära infusible ink cricut joy

3. Rensa Infusible Ink

När maskinen har skurit klart så matar du ut mattan, vänder på den och drar försiktigt bort mattan från ditt Infusible Ink ark.

För att rensa Infusible Ink så böjer du försiktigt arket uppåt och nedåt tills kanterna på motivet börjar lyfta från bärararket. Nu kan du börja pilla bort bitarna med fingrarna.

Rensa infusible ink

Det är inte rekommenderat att använda ett Weeding Tool när du rensar Infusible Ink, använd hellre en pincett för att ta tag i smådelar och plocka bort dem.

Rensa infusible ink med pincett

4.  Pressa Infusible Ink på en keps med Cricut Hat Press

Nu är det dags att pressa designen på kepsen och Cricut Heat appen vägleder dig genom hela processen. Om du inte vill använda appen så kan du använda Cricuts Heat Guide för att få fram de rekommenderade inställningarna.

Starta Cricut Heat appen och tryck på “Start New Project”.

Tryck på “Transfer Material” och välj “Infusible Ink Överföringsark”.

Tryck på “Applied to”, välj “Trucker Keps” och tryck sedan på “Next”.

Nu ser du de rekommenderade inställningarna och du kan välja att skicka inställningarna till din Hat Press eller ställa in inställningarna manuellt. Jag väljer att skicka inställningarna till min Hat Press.

Cricut heat app hat press

Plocka ur eventuell kartong och förpackningsmaterial som kan finnas inuti kepsen. Vik även upp svettbandet.

Knäpp upp kepsen och placera den på presskudden. Knäpp sedan kepsen igen och se till att den sitter åt ordentligt runt presskudden och pilla fram svettbanden om de åkt in under presskudden.

Trucker keps hat press cricut presskudde

Heat-appen visar att vi ska förpressa kepsen i 5 sekunder. Genom att förpressa så får man bort eventuell fukt från materialet och slätar ut alla rynkor. Håll ett stadigt tag om presskuddens handtag med ena handen, tryck på startknappen på Hat Pressen för att få timern att börja räkna ner från 5 sekunder och för Hat Pressen fram och tillbaka över kepsen. Placera sedan Hat Pressen på bordshållaren.

Hur man använder cricut hat press

Låt kepsen svalna lite och använd sedan en klädvårdsrulle för att ta bort eventuellt ludd och trådar från kepsen.

Placera sedan din Infusible Ink design på kepsen med den färgade sidan mot kepsen. Använd värmetålig tejp för att hålla arket på plats så att den inte rör sig under tiden som du pressar.

Infusible ink trucker keps cricut hat press

Om det är svårt att få Infusible Ink arket att ligga slätt mot kepsen så kan du klippa snitt i plasten för att göra det enklare att forma arket efter kepsens form men var försiktig så att du inte klipper i designen.

Tejpa infusible ink på keps

När man arbetar med Infusible Ink så använder man Butcher Paper för att skydda värmeplattan på själva pressen så att bläcket från Infusible Ink arket inte överförs till värmeplattan.

Klipp ut en bit Butcher Paper som täcker din design och lägg det över designen på kepsen. Du behöver inte tejpa fast Butcher Pappret.

Heat-appen visar sedan att vi ska pressa i 90 sekunder. Håll ett stadigt tag om presskuddens handtag med ena handen, tryck på startknappen på Hat Pressen för att få timern att börja räkna ner från 90 sekunder och för Hat Pressen fram och tillbaka över kepsen. När timern har räknat ner till 0 så tar du bort Hat Pressen och placerar den på bordshållaren.

Använda cricut hat press

Ta sedan omedelbart bort pappret och Infusible Ink arket.

Tips! Om du börjar dra bort Infusible Ink arket och märker att den inte överfördes jämnt eller tillräckligt så kan du lägga ner designen igen (på exakt samma plats) och pressa en stund till. Till skillnad från textilvinyl som smälter vid för mycket värme så kan du värma upp Infusible Ink en längre tid utan att skada designen.

Camp hair don't care keps

Kepsen är nu färdig och redo att användas hela sommaren lång!

Utforska mer

Kan du inte få nog av att pyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Cricut Infusible Ink: Vad du behöver för att komma igång och Allt du behöver veta om Cricut EasyPress Mini.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *