Allt du behöver veta om Cricut MuggPress

Alla aktiviteter bör övervakas av en vuxen. Inlägget innehåller annonslänkar.

Dela inlägget

Lär dig allt du behöver veta om Cricut MuggPress och hur du använder den för att göra egna diskmaskinssäkra muggar.

allt du behöver veta om Cricut muggpress

Med Cricut MuggPress kan du enkelt skapa proffsiga muggar som tål maskindisk på några minuter. Skära bara ut din design och applicera den på din mugg så sköter pressen resten!

Oavsett om du precis har köpt en Cricut MuggPress eller om du bara är nyfiken på vad det är så får du svar på alla dina frågor här!

Vad är Cricut Muggpress?

Cricut Mug Press är en värmepress som låter dig göra sublimeringsmuggar med hjälp av Cricuts Infusible Ink Transfer Sheets eller genom att använda Infusible Ink Pens på muggar.

Muggar som är gjorda med Cricut MuggPress tål både diskmaskin och mikrovågsugn.

Cricut muggar värmepress

Hur fungerar Cricut Muggpress?

Du skapar helt enkelt din design i Design Space, ritar eller skär ut den, placerar den på din tomma mugg och sedan tar muggpressen temperaturen på din mugg och rummet för att bestämma rätt värme och tryck för muggen.

5-6 minuter senare har muggpressen överfört din design som blir permanent. Det är bokstavligen bara att designa, skära, applicera och trycka!

När muggpressen inte längre används så stängs den automatiskt av. Den är designad för att vara enkel och det är den!

 Cricut värmepress för muggar

Vilka material kan jag använda?

Muggpressen är designad för att fungera med Cricut Infusible Ink Mug Blanks och Infusible Ink Transfer Sheets eller pennor.

Om du aldrig har använt Infusible Ink tidigare så oroa dig inte, det är otroligt lätt att använda. Du kan använda Infusible Ink på muggar för att skapa permanenta mönster som tål maskindisk.

Cricut muggpress

Vad är skillnaden mellan Infusible Ink och Vinyl?

Medan vinyl sitter på ytan av din mugg så skapar Infusible Ink en design som går in i ytan på ditt föremål och ger ett permanent resultat.

Precis som vid sublimering så omvandlas Infusible Ink när det når en viss temperatur till en gas för att överföra pigmentet till ditt föremål.

När du använder Infusible Ink så får du en diskmaskinssäker och helt permanent design. Med den här metoden behöver du inte oroa dig för att din design skalas bort eller lossnar som du skulle göra med vinyl.

Vilka muggar kan jag använda?

Muggpressen används tillsammans med muggar och flaskor som är gjorda för sublimering.

Cricut rekommenderar dock att du använder deras muggar eftersom de är designade speciellt för muggpressen och garanterar dig det allra bästa resultatet. Cricuts muggar finns i tre olika storlekar – 300 ml som är stapelbara, 350 ml och 440 ml.

Cricut mugg med presentbox

Tål muggar som är gjorda med Cricut MugPress diskmaskin?

Ja! Cricuts muggar är helt diskmaskinssäkra. Använd dina muggar om och om igen utan att oroa dig – din Infusible Ink-design är permanent.

Hur skiljer sig Cricut MuggPress från andra värmepressar för muggar?

Det finns andra värmepressar för muggar men ingen som liknar Cricuts MuggPress.

Muggpressen har en one-touch-inställning för att ta bort gissningsarbetet. Slå bara på pressen så värms den automatiskt upp till rätt temperatur varje gång.

Självutlösaren säkerställer felfria resultat varje gång och har dessutom en automatisk avstängningsfunktion som ger sinnesro.

Personlig mugg värmepress

Andra muggpressar tenderar att ha en öppen design vilket ökar risken för att råka bränna sig eller trycka din mugg för hårt (eller inte tillräckligt hårt). Cricuts muggpress är designad för att slippa gissa och den geniala designen applicerar rätt mängd värme och tryck varje gång för felfria resultat.

Medan andra muggpressar kräver att du manuellt justerar inställningarna för olika muggstorlekar är den kompakta Cricut muggpressen kompatibel med muggar som rymmer 350 – 470 ml utan en enda justering.

Köp din Cricut MuggPress här.

Har du några frågor om Cricut MuggPress? Skriv dem i kommentarsfältet nedanför!

Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in de här inläggen om Allt du behöver veta om Cricut Autopress och Cricut Infusible Ink: Vad du behöver för att komma igång.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *